zaterdag 9 augustus 2014

Dag 2: de voetjes en de schouders

Donoste San Sebastian --> zarautz
Deze ochtend om 6u opgestaan, alles gepakt en naar Bar Louis gestapt voor ons ontbijt. Daarna direct begonnen aan de tocht van 21,1km richting Zarautz. Het zou een gemakkelijk tochtje worden. Maar de pijn in de schouders en voeten en de vermoeidheid van die nacht niet te kunnen slapen speelden een grote rol. We hebben wel ten volle genoten van het zacht ochtend klimaat. Onze Hongaar waren we kwijt geraakt, maar we hebben gekampt met een Francaiss die we de dag ervoor ook hebben tegen gekomen: Suzy.
Onderweg kwaken we een speciaal bevoorradingsplaatsje tegen waar we een stempel voor in ons boekje en water konden nemen. De voeten begonnen bij mij serieus warm te worden en ze hadden nood aan verluchting. Op een terras in Orio Waar we hadden afgesproken met Suzy. Daar iets gedronken en dan was Suzy de eerste die weg ging. Zei ging nog 5km verder dan Zarautz. Wij stopten in Zarautz, opnieuw een zeer toeristisch oord, waar we opnieuw een terrasje deden. Daar achter gingen we richting de herberg. Daar zaten al een aantal pelgrims te wachten want de herberg ging maar open om 4u. Lange siesta... Daar zat een pelgrim die we in de vorige herberg ontmoet hebben. Een Duitse jongedame die zeer goed Engels kon. Uiteindelijk waren we het wachten beu en gingen we opnieuw naar het terras. De uiteindelijke staptijd was 4u15min zonder terrasjes. Na 2 drankjes te drinken gingen we om 3u terug naar de herberg zodat we onze plaats niet kwijt waren. De herberg heeft maar een capaciteit van 30 personen. Uiteindelijk kwam de uitbater om 3u30 toe en konden we naar binnen om ons in te checken en een stempel te laten zetten. Heel gastvrij. Ik maak direct gebruik van het bed om een namiddagdutje te doen terwijl vader een douche neemt en naar de winkel gaat. Vader hangt de was op en dan zoeken we iets om te eten. Goedkoper kan niet. 6,5 euro voor een menu. En dat met de zulte zeelucht in onze neus en pijn aan de schouders en voeten. Hopelijk is de pijn morgen veel beter. Op de dijk vinden we een terras dat een bord uit de menu kaart met drinken verkoopt voor 6,5€. Mijn vader Paella en ik kippebil met frieten. We werden geëntertaind door een Spaanse band die rond ging bij de verschillende terrassen. Dan terug naar de herberg en deze keer vroeg slapen. Morgen er om 5u uit on terug te genieten van het zacht ochtend klimaat.

1 opmerking:

  1. Het infostandje van José Mari... de man onderhoudt dit deel van de Camino en is steeds bereid voor een babbel (spreekt goed Frans)

    BeantwoordenVerwijderen