zondag 31 augustus 2014

Dag 24: het dak van de camino.

Deze ochtend hadden we de wekker niet gehoord. Dus om 7u zaten we aan de ontbijttafel en om 7u 20 zijn we vertrokken. Het grootste deel van de tocht hebben we biet anders gedaan dan stijgen. Rond 9u begon de felle zon zijn werk te doen. Vandaag hebben we een hoogte van 1146m bereikt. Een prachtig uitzicht hadden we daar. Er stond een schuilplaatsje waar van alles op de muren getekend stond. Zie foto's. De eerste bar die we tegen kwamen was gesloten omdat het zondag was. Dus nog 4km verder stappen. In Berducedo zijn we maar gestopt. We waren eerst van plan om naar de herberg 4km verder te gaan, maar daar hadden we geen restaurant laat staan een winkeltje. De etappe van morgen bestaat toch maar uit 14km, dus 4km extra is het einde van de wereld niet. Vader heeft ondertussen batterijen gekocht voor zijn hoofdlamp. En daarna weer de dagelijkse routine. We hadden geluk dat we vroeg in de herberg toekwamen want die liep al snel vol. Daarna kwamen er steeds meet pelgrims die geen plaats meer hadden. Er was gelukkig nog een privé herberg een beetje verderop. Wij aten een paar voetstappen verder in een cafeetje. Daarna in bedje. Morgen wandelen we een hele tijd zonder iets tegen te komen. Pas na 18km vinden we een stadje.

2 opmerkingen:

 1. Dag Glen en Tim,
  wat blijven jullie dapper doorgaan !! Je kan rekenen op heel wat waardering vanuit het natte België. Mijn kaart vertelt me dat Santiago de Compostela steeds maar dichterbij komt. Het moet een prachtige streek zijn. Ik denk dat jullie morgen een riviertje zullen moeten oversteken ? Jullie ervaring met de bergen komt nu goed van pas bij het klimmen, denk ik. Jullie kweken ijzersterke kuitspieren! Niet te geloven dat jullie al beginnen redeneren in termen van: ' De etappe bestaat toch MAAR (!!) uit 14 km, dus 4 km extra (!!) is het einde van de wereld niet.' Ongelooflijk ! Hou de moed er maar in, maar ik denk dat die nog volop aanwezig is wanneer ik zo de reisverslagen lees: bravo !
  Een klein WISJEDATJE: wanneer jullie tussen 7 en 14 september ervaren dat het wat drukker wordt in het Noorden van Spanje, kan het te maken hebben met de 'Ronde van Spanje' die daar dan jullie omgeving aandoet. Op zondag 14 september staat er een tijdrit in Santiago de Compostela gepland. 't Is maar dagetweet.
  Veel groetjes van ons allen: tante Sabine en co

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer zo veel herinneringen... Stilletje aan komt Santiago binnen bereik. Geniet...geniet zo veel je kan want het is zo vlug voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen