zondag 10 augustus 2014

Dag 3: een misstapje

Zarautz --> Deba
Deze ochtend zijn we opgestaan om 5u. We waren zeker dat we dan om 11u bij de volgende herberg zouden aankomen. Als ontbijt hadden we donuts die we de dag ervoor hadden gekocht. 1 opgegeten en tot de conclusie gekomen dat donuts uit de fabriek zwaar op de maag liggen. Toch ons fruitsap van don Simon op gedronken en dan over de haag geklommen van de herberg want de poort was nog dicht. We liepen een tijdje samen met een man die zichzelf "Papillon" noemt. Een man van 61.jaar met longkanker en die er zich niets van aantrekt. Beweert al gans de wereld rond gereisd te hebben en heeft niet echt een woning omdat dat toch maar geld kost. We liepen met hem de kust af tot het volgende dorp waar we hem afgeschud hebben. Steile klim naar boven op camino stenen. (Camino stenen zijn grote, niet gelijke stenen, aangelegd als kasseien, doet veel pijn aan de voeten)
Een broodje geheten in de volgende stad en verder gegaan tot we Suzy weer tegenkwamen. Tot nu toe deden mijn voeten nog geen pijn. We dachten nog een stuk aan onze tocht aan te breien. De camino splitst op een bepaald moment in 2: via het binnenland is de echte camino en de route van de GR volgt de kust. Ons boek zegt dat de GR de makkelijkste is. Het boek van Suzy zegt dat het binnenland het gemakkelijkst is. We hebben elk onze weg gegaan met als gevolg dat wij de moeilijkste route hadden. We hebben zeker 40km gedaan ipv 21km (zo leek het toch.)
Suzy was eerst en wij een hele tijd later.
Wij waren kapot. De douches waren zeker geapprecieerd. En dan naar het terras bij onze mede pelgrims. We kregen te horen dat de Belgische tv hier iets aan het opnemen was. Namelijk "een" nam een opname voor "beste vrienden". Een poosje later kwam VTM bij ons voor hetzelfde. Ze vroegen 3euro voor 6 telefoontjes naar België. Een pelgrim die bij ons zat heeft hem op geofferd om 3 euro te geven. Daarna zijn mijn vader en ik op tocht vertrokken op zoek naar eten. We vonden een bakker waar we ons brood voor morgen kochten en vonden een bar met tappas. Daar hebben we ons maagje mee gevuld. We gaan vroeg in bed want morgen hebben we een zware tocht voor de boeg. Maar was dat vandaag ook niet het geval?

2 opmerkingen:

  1. Dag Tim en Glen,
    Na drie dagen kamperen te Ursel ( met heel veel regen) kunnen we eindelijk jullie belevenissen lezen. Wat leuk dat jullie elke dag een verslagje noteren. Via de plaatsnamen volgen we jullie via de kaart op de voet. Het lijkt me een boeiende maar toch wel een heel zware tocht te zijn.Ondanks het feit dat de kustroute de moeilijkste is, denk ik dat het misschien wel de mooiste is ... niet !? De sfeerfoto's zijn prachtig. De natuur ziet er mooi uit, niet dor, maar toch met heel wat groen. Hopelijk kunnen de voetjes en de schouders het verder aan ! Geniet van de fijne en misschien ook wel vreemde ontmoetingen met andere pelgrims. We kijken al uit naar jullie volgend verslag. Hier op het thuisfront alles OK !
    tante Sabine en de andere Mullemse ezelkes !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kortste weg is niet altijd de mooiste... Het gaat jullie kennelijk goed.

    BeantwoordenVerwijderen