dinsdag 2 september 2014

Dag 26: erwtensoep

Gisteren werd ons verteld dat er een bar zou open zijn om 6u voor ontbijt. Maar dat was niet het geval. We hebben een half uur rond geslenterd en uiteindelijk niets gevonden en  onze camino begonnen in de mist. Het eerste deel door het veld. Vanwege de heel dikke mist konden we amper zien waar we liepen, laat staan de aanduidingen zien van de camino. Zo dik als erwtensoep Je voelt het al aankomen, we zijn een halve kilometer verkeerd gelopen. We merkten pas dat we verkeerd zaten al de gewoon geen pad meer was. Dus moesten we terug. Gelukkig de aanduiding gevonden. Een klein ontbijt genomen na ongeveer 8km. Het begon op te klaren. Eens over de helft wandelden we voorbij verschillende windturbines. In de verte konden we Fonsegrada al zien. Het leek net het beloofde land. Mijn vader droomde ervan om daar aan te komen want hij had op een advertentie gezien dat ze daar een groot biefstuk serveerden. De hele dag heeft hij ervan gedroomd. Uiteindelijk in Fonsefrada gingen we naar de bar voor een half chiabatta brood met shorizzo en een pintje. Maar de tocht was nog niet gedaan. We moesten kennelijk nog 3 à 4km stappen tot de herberg. Heel verzorgd. Een tijdje voordat we in Fonsagrada aankwamen kwamen we de eigenaar van de herberg tegen in een Nissan quasqai van de hulpdienst 112. Hij deed zijn tocht als boswachter. Hij sprak ons ons aan en vroeg of hij plaatsen moest vrijhouden. De pool Maciej die we 2dagen geleden ontmoetten kwam uiteindelijk ook aan in de herberg. Met hem zijn we met een taxi voor maar 4euro terug naar het centrum gegaan om te eten. De steak wacht al op ons. Heel gezellige sfeer in het restaurant. Samen met het amerikaanse gezin en de Pool hadden we avondeten. De steak van 1kg. Met een flesje wijn. Heel lekker. Daarna naar het bedje. Was een heel gezellige avond.

1 opmerking:

  1. zo nen steak... het is om een indigestie van te krijgen maar dat zal weer veel energie geven voor de volgende dagen

    BeantwoordenVerwijderen