dinsdag 26 augustus 2014

Dag 19: het hart van de stad

La vega --> Oviedo
Deze ochtend hebben we yoghurt als ontbijt gedronken. De 2 fransmannen die ook verbleven in onze herberg waren luid aan het praten in de gang zodat iedereen wakker was. Wij zijn dan maar vertrokken. Het 1e stadje was 10km verder. Net voordat we het stadje binnen kwamen hebben we een brootje met krab staafjes uit onze rugzak opgegeten. In het stadje nog iets gedronken en dan weer verder. Af en toe wat genoten van de typische omgeving en iets kleins gegeten.
Uiteindelijk na 30km kwamen we aan in Oviedo. De hoofdstad van Asturias. De herberg is vlakbij de kathedraal. We hadden een kamer met een douche en wc in de kamer. Daarna zijn we naar "El Corte Inglés" gegaan op zoek naar wandelkousen. En die vonden we. Een regenhoes voor de rugzak hadden ze niet voor een rugzak van 60liter. De Internet kaart hebben we ook bijgeladen. Daarna terug naar de herberg. 2 uren shoppen is genoeg geweest. Op weg naar de herberg vonden we een bar die pizza's à vollen té aanbood voor maar 6euro.
We kwamen ook de 2 Amerikaanse meisjes tegen die een aantal dagen geleden net zoals wij ook in het klooster geslapen hebben.  We waren van plan om na ons gesprek te gaan eten, maar eerst een douche. Het laatste van de douche gel er uit geperst en dan op naar de bar.
De formule pizza à vollen té ging als volgt: de kok komt willekeurige pizza's brengen tot je genoeg hebt. Heel lekker. Elke pizza Was bereid met mozzarella kaas. De ene keer met salami erbij, de andere keer met zwamworstjes of tomaat. Maar uiteindelijk kwam hij geen pizza's keer brengen. Dus ik denk dat we gewoon te veel aten. Maar we kregen wel nog een dessert. Daarna in de motregen naar de herberg. De sollitude is nog niet voor vandaag want de herberg zat vol als we terug kwamen. Bedje klaarmaken en in de slaapzak kruipen voor een stevig dutje.

2 opmerkingen:

 1. Nog altijd goed bezig zie ik...
  Groetjes uit Waarschoot

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Tim en Glen,
  Zojuist jullie hele verslag gelezen en alle foto's bekeken. Ontzettend leuk om alle plaatsen waar ik ook was en jullie ontmoet heb terug te zien. En mezelf op onbekende foto's tegen te komen en ook alle anderen....
  Wat gaan jullie hard!! Hoorde van Teresa via de app dat jullie wegen nu inderdaad gescheiden zijn. Jullie via de Primitivo. Ben benieuwd hoe dat gaat wezen. Leuk om jullie reis verder te volgen. Heel veel succes en vergeet niet te genieten :-))
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen