donderdag 14 augustus 2014

Dag 7: twee in één klap

Lezama->bilbao->portugalete
Vandaag deden we 2 etappes. De 1e etappe was maar 10km dus hebben we er 10 bij gedaan. Deze ochtend was de herberg nog gesloten. Dus we moesten weer ontsnappen via de muur. Daarna zijn we naar ons restaurant van gisteren gegaan voor een ontbijt. Om 6u30 vertrokken we richting Bilbao waar Ludovique ons inhaalde. Sinds dan hebben we met hem samen gelopen. In Bilbao gingen we naar de post om wat gerief op te sturen naar Santiago dat eigenlijk overbodig in onze rugzak zat. Elk 3kg lichter. Dat is heel wat. Dan hebben we met de mevrouw van de post gepraat. Ze zei dat veel pelgrims daar komen om overbodig materiaal op te sturen. Terwijl ludovique zijn afgekorte weg uitlegde naar portugalete zei de mevrouw dat we daar beter niet langs gingen. Daar zat redelijk wat criminaliteit. Dus gingen we via het kanaal van Bilbao naar Portugalete. Een lange, platte, industriële weg met vervallen gebouwen. We passeerden Arcelor Metal. Uiteindelijk liepen we door een markt die zou moeten leiden naar onze herberg. In het gemeentehuis is onze slaapplaats. Een keer iets anders dan een sporthal. Er staan een aantal mensen te wachten. Waaronder 1 belg van herentals. De persoon die ons inschreef was nogal raar. Zo serieus, je zag echt dat hij het meende als hij uitlegde hoe een microgolfoven werkt. Hij had ook een bult. Moest hij gezegd hebben "welcome to the dungeon" dan was het perfect geweest. De Duitse man (Lajos) van in de 20 die we gisteren ontmoetten was verbleef ook in deze herberg. Wijze gast. Wij drieën zaten continu te lachen met die persoon zijn manier van doen. Je zou misschien denken dat dat niet respectvol is. Maar mijn vader wou vertalen bij Lajos zijn inschrijving toen de die ene man zei: "ja maar wie moet ik inschrijven? U of hem?"
Dus door zijn arrogantie verdiende hij het misschien wel. Maar uiteindelijk is het de eerste herberg die geen vrijwillige bijdrage vraagt. Dus daar mogen we ook blij mee zijn. Kennelijk zijn ze hier klooster gericht. Jongens en meisjes slapen appart en er is 1 man van de organisatie die bij de mannen slaapt en 1 vrouw van de organisatie die bij de vrouwen slaapt. Oké dan... Suzy is ook aangekomen in de herberg en een paar Italiaanse kennissen ook. Sinds gisteren is de groep een beetje gesplitst omdat velen naar Bilbao verder gingen en daar bleven overnachten. Dus die zien we niet meer denk ik.
Als de was en de plas gedaan was gingen we met Lajos de markt bezoeken. Het blijkt een middeleeuws stadsfeest te zijn met overal sieraden en specerijen. Ik heb een cadeautje gekocht voor iemand heel bijzonder. Samen met Lajos iets gedronken. Een heel speciaal maar lekkere mix  van aardappelschijfjes en een spiegelei geheten samen met een brood met tomatensaus over gesmeerd. Lajos ging internet zoeken terwijl ludovique bij ons kwam. Nog wat gepraat en dan moest ik vlug naar de wc voor een grote, slappe, pikante boodschap. Ik weet niet wat me misvallen is. 9u bed in en om 10u slaapje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten